Svijet

Recep Tayyip Erdogan pozvao međunarodne organizacije da zaštite Palestince

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan pozvao je sve međunarodne organizacije da poduzmu potrebne korake i mjere kako bi zaštitili Palestince.

Recep Tayyip Erdogan - Screenshot

Pozivamo Ujedinjene narode (UN), Vijeće sigurnosti UN-a, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da djeluju u korist potlačenih Palestinaca i Al-Qudsa”, kazao je Erdogan u obraćanju nakon sastanka turskog kabineta u Ankari.

Predložio je također formiranje komisije od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Al-Qudsom, javlja Anadolija.

Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al-Qudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije”, kazao je Erdogan.

Također je osudio državu Austriju zbog isticanja zastave Izraela na zgradi vlade.

Ubica bez premca, Izrael ubija dječicu od 5-6 godina. Ubija žene, ubija starce”, dodao je turski predsjednik, napominjući da Turska nastavlja ulagati napore da zaštiti Palestinu i Al-Quds.

Danas opet ponavljam da sa 84 miliona Turska nastavlja svoju stražu, čuvanje Al-Qudsa”, rekao je Erdogan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh