Svijet

Majka čula glasove u kući i u mraku slučajno ubila svoju djecu: Otkriće o ovom detalju ju je razorilo

Željela je samo da ih zaštiti.

Tužna žena - Ilustracija / Franceshaxtonmd.com

Užasna porodična tragedija dogodila se u mjestu Tempe u američkoj državi Arizoni, gdje je 40-godišnja Jui Inue čekićem ubila dvoje djece nakon što je čula nepoznate glasove u kući.

Jui je uhapšena poslije ubistva devetogodišnje kćerke i sedmogodišnjeg sina koje je lišila života tokom noći kada je kuća u kojoj su živjeli ostala bez struje.

Jui je prilikom saslušanja tvrdila da je čula nepoznate glasove u dječjoj sobi i bez ikakvog svijetla i baterije, uzela je čekić iz fioke i krenula da se obračuna s “lopovima”. Nakon što je čekićem “onesposobila” kriminalce, Jui je uspjela da poslije nekog vremena pronađe svoj mobilni telefon kojim je osvijetlila sobu i tada se frapirala zbog prizora.

Uplakana je pozvala policiju koja je došla na lice mjesta i uhapsila je zbog dvostrukog ubistva. Posleij psihijatrijske analize utvrđeno je da Jui već neko vrijeme čuje glasove u glavi i da nije mentalno više nije sposobna za život.

– Mislila je da su lopovi, ali u sobi nije bilo nikoga. Nevjerovatno je da ni po kricima lćerke koju je prvu ubila nije prepoznala njen glas, a ni sinovljev kad je vrištao. Na saslušanju je rekla da su joj glasovi ‘rekli’ da se u dejčjoj sobi dešava zločin i da je u toku ubistvo te je skočila u nadi da će svojom reakcijom zaštititi djecu, ali ih je zapravo ona ubila. Otkriće da je za liječenje i da samo ona čuje te glasove ju je dokrajčilo. Nije ni bila svijesna da je odavno morala da krene kod psihijatra – rekao je Stiven Karbahal, portparol policije gradića Tempe.

Policajci su kroz razgovor s komšijama saznali da je muž napustio Jui prije izvjesnog vremena, ne mogavši više da trpi njen bipolarni poremećaj i česte svađe s djecom. Otac nesretne djece došao je narednog dana na saslušanje. Bio je vidno potresen.

– Priznao nam je da se plašio ovakvog scenarija. Razmišljao je nekoliko puta da suprugu prijavi policiji ali nije vidio nijedan argument zbog čega bi je iko udaljio od djece, pa je odustajao od namjere. Govorio joj je da je za liječenje i da više nije ‘čista’ u glavi, međutim nije ga slušala – rekao je Karbahal, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh