Svijet

U izraelskim napadima na Gazu ubijena 174 Palestinca, među njima 47 djece i 29 žena

U napadima koje je Izrael od ponoći izveo na Pojas Gaze živote su izgubila 23 Palestinaca, među kojima je osmero djece i deset žena

U izraelskim napadima na Pojas Gaze život su izgubila 174 Palestinaca, među kojima je 47 djece i 29 žena, javlja Anadolu Agency (AA).

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i sinoć nastavio žestoke napade na Gazu.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi u nedjelju navodi se kako su u napadima od ponoći život izgubila 23 Palestinaca, među kojima je osmero djece i deset žena.

Uključujući posljednje napade, od 10. maja ubijena su 174 Palestinaca, među kojima je 47 djece i 29 žena, dok je više od 1.200 ljudi ranjeno.

Enver Ataullah, zvaničnik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, u izjavi za AA kazao je kako se situacija pogoršava. Prema njegovim riječima, u napadima koji su na Gazu izvedeni od ponoći, uništeni su brojni objekti, a u mrtvačnicama više nema mjesta.

Ranije je Ashraf Al-Qidra, glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, saopćio kako je Izrael izveo niz napada na nekoliko dijelova Gaze, te da su u toku akcije spašavanja.

Qidra je rekao kako su ispod jedne od ruševina izvukli i tijelo Aymana Abu Aoufa, ljekara i direktora Odjela za unutrašnje bolesti bolnice Shifa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh