Svijet

Šifra Palestina: Sazvan sastanak najveće organizacije muslimana na svijetu

Saudijska Arabija sazvala je sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Organizacije islamske saradnje, najveće organizacije muslimanskih zemalja.

Na sastanku će se razgovarati o izraelskom nasilju prema Palestincima i primeni sile izraelske policije prema demonstrantima kod džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Organizacija islamske saradnje koja okuplja 57 zemalja članica saopštila je da će Saudijska Arabija biti domaćin virtuelnog skupa na kome će se raspravljati o “izraelskoj agresiji na palestninskoj teritoriji” posebno činovima nasilja blizu džamije Al Aksa.

OIC čije sedište je u Saudijskoj Arabiji okuplja izmedju ostalog Iran, Tursku, Indoneziju i niz zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Nepovredivost džamije Al Aksa jednog od najsvetijih mesta islama je osetljivo i emotivno pitanje za muslimane širom sveta. OIC je osnovan pre 51 godinu kao odgovor na napad jevrejskih ekstremista na džamiju Al Aksa u istočnom Jerusalimu.

Brdo hrama gde se nalazi džamija sveto je i za Jevreje, jer ono važi za mesto biblijskih hramova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh