Svijet

Beba pokušavala da probudi mrtvu majku: Policija zatekla uznemirujuću scenu, Karolinu (20) zadavili pred kćerkom

Lopovi su upali u stan dok je porodica spavala, vezali oca i ubili porodičnog psa.

Karolina Krauč - Screenshot

Kćerka mlade Britanke, koja je mučena i ubijena u kući u predgrađu grčke Atine, udarala je njeno tijelo i pokušavala da je probudi kada je policija stigla.

Policajci su nakon ulaska u porodični stan poslije pljačke zatekli uznemirujuću scenu – pored tijela Karoline Krauč (20) nalazila se njena uplakana kćerka stara samo 11 mjeseci.

– Policajci su ostali izbezumljeni gledajući bebu, koja je bila nepovrijeđena, kako pokušava da “probudi” mamu udarajući je rukama – rekao je predsjednik policijskog sindikata Džordž Kaliakmanis.

Karolina, inače studentkinja, zadavljena je pred svojoj kćerkicom nakon što su lopovi upali u njihov stan u utorak oko 5 sati ujutru, dok je porodica spavala.

Mama je ležala licem prema dole nakon što su je napadači vezali za krevet, dok je njen suprug Karalambos Anagnostopoulos (32) pronađen vezan u drugoj sobi, sa trakom preko očiju i usta.

Napadači su ubili i porodičnog psa.

Mediji prenose da je tata pretrpio hipoksemiju, nizak nivo kiseonika u krvi i privremeno izgubio svijest tokom napada. On je navodno uspio da pozove pomoć nakon što je uspio da se odveže.

Karalambos je nakon napada rekao novinarima kako je molio napadače da ne povrijede njegovu porodicu.

Prema njegovim riječima, lopovi su prijetili da će ubiti bebu ukoliko im ne kažu gdje drže novac i nakit.

Rekao im je da se u kutiji Monopola nalazi oko 10.000 eura u kešu. Rekao je da su u svojoj kući sakrili tako veliku sumu jer su kupili zemljište i morali su graditeljima da plate za posao.

Grčki mediji prenose da su napadači napravili “mnogo grešaka” i da su ostavili “puno tragova” na mjestu zločina – otiske prstiju i DNK.

Forenzičari su uzeli odjeću žrtve i ispituju je kako bi došli do potrebnih tragova.

Trojica napadača su upala u stan dok je porodica spavala, dok je četvrti čekao napolju. Lopovi su ostali u porodičnom domu oko pola sata i nastavili da haraju po sobama nakon što je Karolina ubijena.

Za sada još uvijek niko nije uhapšen zbog zločina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh