Svijet

Majka uputila nježne riječi svojoj djeci i otišla na posao: Kad su čekali da se vrati, stigla je užasna vijest

Poslije četiri dana izgubila je bitku za život.

Dječak - Ilustracija/Pixabay

Araseli, samohrana majka troje djece, tragično je izgubila život u nesreći prilikom pada nadvožanjaka za Metro u Meksiku i ona je identifikovana kao zvanično 25 žrtva teške nesreće.

Nesporedno prije odlaska na posao u Generalnu direkciju za naoružanje, gdje je radila pri policiji, poljubila je svoju djecu Ramzesa (13), Nefertari (18) i Marvina Gamalijela (24), rekla im da se čuvaju i da jedva čeka da se vrati sa posla i da uživaju u njihovom domu u Taltenku, predgrađu Meksiko Sitija.

– Srdačno se oprostila od nas i svakom je dala poneki zadatak. Malom bratu je rekla da opere sudove, meni da očistim sobu, a starijem bratu da opere prekrivače da ne bi ona umorna sve to radila. Rekla nam je da budemo dobri i da nas mnogo voli – rekao je njen sin Nefertari, prenosi Excelsior.

Vijest o tome da je njihova majka teško povrijeđena u nesreći sačekala ih je u svom domu i nisu mogli da vjeruju da se upravo to desilo njoj.

Četiri dana kansnije Araseli je preminula.

– Nemam riječi, jako smo tužni. Naša majka je bila najbolja osoba na svijetu. Bila je poštena, pravična i stroga, ali ispunjena ljubavlju kojom nas je svakodnevno obasipala. Imala je planove i željela je da živi – dodao je Nefertari, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh