Svijet

Medicinska sestra ubila osam beba, pa pokušala još brutalniji zločin: Ovakva se pojavila pred sudom

Svirepi detalji događali su se između 2015. i 2016. godine.

Lusi Letbi - Facebook

Medicinska sestra Lusi Letbi (31) iz britanskog Hereforda optužena je za ubistvo osam tek rođenih beba dok je radila u neonatalnoj jedinici bolnice u Česteru.

Ona se tereti za ubistvo pet dječaka i tri djevojčice starosti svega nekoliko dana, a optužena je takođe i za pokušaj ubistva još 10 novorođenčadi – pet dječaka i pet djevojčica.

Svirepe zločine činila se između juna 2015. i juna 2016. godine, prenosi Metro.

Letbi je uhapšena 2020. godine zbog ovih optužbi, a konačno se pojavila pred sudom gdje se suočava sa optužbama koje bi mogle da je pošalju na doživotnu robiju.

U petak je održano 25-minutno ročište radi razvrstavanja slučaja i administrativnih detalja, gdje je Letbi ispitana samo kako bi potvrdila svoj identitet.

Na sebi je imala tamnu košulju, plave farmerke i ošišanu kosu do ramena.

Jemstvo joj je uskraćeno još u novembru prošle godine i sada se nalazi u pritvoru u Peterboru.

Ona se još nije izjasnila o krivici, a to će vjerovatno učiniti na zakazanom ročištu u Kraun Kortu u Mančesteru 17. maja, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh