Svijet

Izrael napada Gazu avionima, helikopterima i ratnim brodovima

Izraelska vojska od jutra silovito napada Gazu. Izrael je danas izveo najžešće napade na Gazu od ponedjeljka, 10. maja kada su napadi na enklavu počeli.

Izrael - Faktor

Prema navodima izraelske vojske, cilj napada je uništenje mreže tunela koje koristi Hamas. BBC-jev dopisnik iz Gaze javlja da Izrael napada Gazu borbenim avionima, helikopterima, ali i ratnim brodovima. Tokm noći nebo iznad Gaze bilo je osvijetljeno velikim brojem eksplozija, prenosi Hina.

Kako javlja Anadolija, u prvim satima tokom noći izraelski avioni su intenzivno bombardovali sjeverni dio Pojasa Gaza, a nakon dvosatnog prekida vatre, počeli su bombardovati različita područja. U posljednjem napadu, meta su bili radionica za obradu željeza u naselju Zeytun u Gazi i još nekoliko tačaka. prenosi “Faktor“.

Prema najnovijim podacima palestinskih medicinskih dužnosnika, od ponedjeljka i početka izraelskih napada u Gazi je poginulo 119 ljudi, od čega 31 djece. Ranjeno je 830 osoba. U isto vrijeme, poginulo je osam Izraelaca.

Izrael je u aktivnu službu pozvao 7.000 rezervista, rekao je sinoć ministar odbrane Izraela Benny Gantz. Palestinske porodice koje žive blizu granice s Izraelom pobjegle su u strahu od kopnene invazije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh