Svijet

Izraelska avijacija izvela napade na sjeverne i centralne dijelove Pojasa Gaze

U napadima izvedenim u jutarnjim satima, pogođena je zgrada u zapadnom dijelu Gaze i dvije banke u Rafahu

Izraelske snage bombardovale su sjeverne i centralne dijelove Pojasa Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni izvori navode da su izraelski vojni avioni bombardovali izbjeglički kamp Berij u Pojasu Gaze i grad Gazu.

Bombardovana je jedna stambena zgrada i dvije kuće u gradu. Još nema informacija o eventualnim ljudskim žrtvama najnovijih napada.

U napadima izvedenim u jutarnjim satima pogođena je zgrada u zapadnom dijelu Gaze i dvije banke u Rafahu.

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee izjavio je da su izraelske zračne snage bombardovale ukupno 650 ciljeva od početka napada u Pojasu Gaze, 10. maja.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze koji je pod opsadom dostigao je 83, nakon što je još 11 Palestinaca izgubilo život u izraelskim napadima.

Palestinske grupe otpora su izraelskoj policiji dale rok da se do 18 sati desetog maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse u okupiranom Istočnom Al-Qudsu. Izraelske snage se nisu povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh