Svijet

Izrael gomila vojsku na granici s Gazom, sprema se kopnena invazija

Od jutros je Izrael pojačao zračne udare na Gazu, pri čemu je jedna šesterospratnica potpuno uništena

Izrael od jutros gomila vojsku na granici s Gazom. Očekuje se da će tokom dana dobiti odobrenje za upad vojske u to područje.

Kako javlja “Times of Israel”, pozivajući se na vojne izvore, planovi za invaziju Gaze su trenutno u pripremi te će biti prezentirani komandi vojske tokom dana. Plan za upad vojske u Gazu dolazi u trenutku najžešćih sukoba Izraelaca i Palestinaca u posljednjih nekoliko godina, navodi Reuters.

Agencija navodi da su planovi za kopnenu invaziju Gaze “u različitim fazama pripreme”. Takva kopnena akcija vojske u Gazi nije viđena od 2014. godine.

Tokom noći Hamas je lansirao niz raketa prema Tel Avivu, zbog čega su se oglasile sirene. Od jutros je Izrael pojačao zračne udare na Gazu, pri čemu je jedna šesterospratnica potpuno uništena.Najmanje 67 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedjeljka kada je situacija eskalirala. U Izraelu je ubijeno sedam ljudi, rekli su izraelski zdravstveni dužnosnici,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh