Svijet

Izbio veliki požar u blizini džamije Al-Aksa

Hamas je objavio da su ispalili nekoliko raketa kao odgovor na nasilje izraelske policije nad muslimanima u jerusalemskoj džamiji Al-Aksa

džamija, al Aksa - Fokus

Veliki požar izbio je u ponedjeljak navečer u jerusalemskom kompleksu džamije Al-Aksa, jednom od najsvetijih mjesta u islamu.

Uzrok požara nije se mogao odmah utvrditi, ali se dogodio nakon upada izraelskih policijskih snaga u prostor džamije tokom incidenta u kojem je povrijeđeno više od 300 Palestinaca, prenosi Al-Jazeera.

Ranije je došlo do eskalacije nasilja između Palestinaca i izraleskih snaga sigurnosti.

Hamas je objavio da su ispalili nekoliko raketa kao odgovor na nasilje izraelske policije nad muslimanima u jerusalemskoj džamiji Al-Aksa. Nakon toga su se ukjučile sirene upozorenja u Jerusalemu i u blizini granice s Gazom.

Iz izraelske vojske su saopćili da je s područja Gaze ispaljeno sedam raketa, a da je jednu od njih presreo njihov protuzračni sistem. prenosi “Fokus“.

Zatim su izraelske snage odgovorile zračnim napadom na Sjever Gaze pri čemu je poginulo devet Palestinaca, a prema medijskim izvještajima, među žrtvama ima i djece.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh