Svijet

Natalija usmrtila svoju bebu i tijelo bacila u rijeku: Sada ju je stigla Božja kazna

Priznala je zločin i od prošle godine je u zatvoru.

Dženifer Natalija Pedro - Youtube/SBT Journalisto

Brazilka Dženifer Natalija Pedro, koja je optužena za ubistvo svoje kćerke, pronađena je mrtva u svojoj ćeliji u zatvoru Santa Marija Eufrazija u Tremembeu, u oblasti Sao Paula.

Kako izvještavaju brazilski mediji G1 i Noticias R7, zatvorenicu su pronašli čuvari mrtvu, a primijetili su da je imala čaršav oko vrata, što jasno aludira na samoubistvo.

Natalijin advokat Vilijam Cezar Pinto de Oliveira kazao je da još nije zvanično potvrđen uzrok smrti i da će u narednim danima biti objavljeni rezultati autopsije.

Natalija je u ćeliji bila sama, a optužena je za ubistvo svoje kćerke Isis Helene, koja je imala godinu dana i 10 mjeseci.

Ona je priznala da je kriva za smrt djeteta, a u zatvoru je bila od aprila prošle godine.

Isis Helena je rođena prijevremeno, sa mikrocefalijom, a njena majka je morala da uzima kontrolisanu terapiju.

U martu 2020. optužena je navodno rekla policiji da je djevojčica nestala.

– Kazala je da je otišla od kuće, dok je kćerku ostavila sa dedom. Kada se vratila kući, nije pronašla bebu. Tokom istrage, ipak, policija je pronašla dokaze da je majka usmrtila bebu, a Natalija je priznala zločin – navodi se u saopštenju policije, prenosi R7.

U početku je govorila kako joj je kćerka bolesna i da ju je hranila na bočicu, a sutradan je pronađena mrtva uslijed gušenja hranom. Nakon toga, tijelo je bacila u reku.

Međutim, kasnije je promijenila priču i rekla da je izazvala smrt djeteta, davajući joj hranu sa namjerom da se uguši.

Natalija je i ranije bila prijavljivana Savjetu za starateljstvo zbog lošeg postupanja sa bebom.

Poslije godinu dana provedenih u zatvoru, pronađena je mrtva, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh