Svijet

Damjan na smrt pretukao Mariju na proslavi: Otkriveni detalji o kojima je žrtva godinama šutjela

Zločin se dogodio u kupatilu porodične kuće.

Marija Kristina Ankaten - Facebook

Marija Kristina Ankaten (38) butalno je pretučena do smrti u argentinskom gradiću Sentenariju, a počinilac je njen bivši muž Damjan Retamal (40).

Incident sa smrtnih ishodom dogodio se u subotu za vrijeme porodične proslave, kada se iznenada pred Marijom Kristinom pojavio Damjan, da bi joj u kupatilu zadao nekoliko besomučnih udaraca u glavu.

Javno tužilaštvo okruga Neukuen izvijestilo je da je žena pretučena u kupatilu kuće preminula od posljedica “trauma glave”, a obdukcija stručnjaka sudsko-medicinskog tijela to je i dokazala.

Sudeći po informacijama iz tužilaštva, žrtva i optuženi bili su u braku, ali su razdvojeni već neko vrijeme, a oboje su bili pozvani na proslavu koja se kobno završila po ženu.

– Optuženi je maltretirao Mariju Kristinu u prošlosti, burnu vezu im je obilježilo porodično nasilje koje je žena konstantno trpjela dok je živjela sa njim. Skoro dvije decenije je trpjela nasilje, da bi onda odlučila da ga ostavi – navodi tužilaštvo, na osnovu informacija koje je dobilo od izvora upućenog u njihov život, prenosi Tiempo de San Juan.

Tužilac Karolina Mauri i pravna pomoćnica Lukresija Sola optužili su Damjana Retamala za ubistvo sa predumišljajem povezanim sa femicidom, za koje je predviđena doživotna kazna zatvora.

Takođe, određen mu je pritvor kako ne bi ometao istragu, eventualno pobjegao i napustio zemlju ili pak nanio zlo porodici žrtve.

Nakon što je saslušao optužnicu, ubica je briznuo u plač.

Marija Kristina Ankaten i Damjan Retamal bili su 20 godina u braku i imaju troje djece, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh