Svijet

Izazvala požar da bi komšije žive zapalila: Dok je kuća gorjela, ona je uradila nešto što je sve šokiralo

Prolaznici su u nevjerici komentarisali ono što im se događa pred očima.

Gejl Metveli - Cecil County State Fire Marshal

Gejl Metveli (47) iz Merilenda podmetnula je požar zapalivši kuću, vjerovatno misleći da su njene komšije unutra.

Dok je vatrena stihija buktala, piromanka je sjela na stolicu pokraj kuće, čitala knjigu i mirno posmatrala požar kao da se u tom trenutku nalazi na plaži.

Jedan od očevidaca slučajno je snimio nevjerovatan prizor i nije mogao da vjeruje šta se odigrava pred njegovim očima.

– Čovječe, ona je upravo zapalila kuću… O, Bože, ovo se ne događa, ne mogu da vjerujem svojim očima. Bože, ona sjedi tamo i hladi se dok gleda kako kuća gori – naveo je jedan od komšija, prenosi New York Post.

Žena podmatnula požar – Cecil County State Fire Marshal

Nekoliko sekundi kasnije, požar je zahvatio čitav objekat izbacujući gusti crni dim, dok je za to vrijeme jedna žena iz podruma zapomagala i dozivala pomoć, piše Delaware News Journal.

Metveli je bila jedna od stanara ove kuće, a osim žene koja je bila u objektu za vrijeme požara, živjelo je još dvoje ljudi koji srećom nisu bili tu.

Vatrogasci su uspjeli da spase ženu iz požara, dok se Gejl Metveli udaljila sa mjesta gdje je sjedila, ali policija ju je pronašla i privela u susjednoj ulici.

Protiv nje će, između ostalog, biti podignuta i optužnica za pokušaj ubistva prvog i drugog stepena.

Motiv podmetanja požara i dalje se ispituje, a takođe još nije poznato u kakvim je odnosima bila sa ženom koju je očigledno htjela da ubije, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh