Svijet

Sestra otišla u kafić, pa zbog užasne greške završila na respiratoru: Samo jedno može da joj pomogne

Ni kriva, ni dužna, suočava se sa ozbiljnim posljedicama.

Ešli Čarlsvort - GoFundMe

Medicinska sestra Ešli Čarlsvort (27) iz Kolčestera dva dana je provela na respiratoru nakon ozbiljnih opekotina koje je zadobila u jednom pabu, kada je eksplodirala električna grijalica nadomak nje i ozbiljno je povrijedila, do te mjere da su se u ponekim momentima ljekari borili za njen život.

Ona je zadobila opekotine po licu, grudima i rukama, a dok je njen rođak, koji je želio da ostane neimenovan, takođe zadobio povrede, ali je on otpušten na kućno liječenje.

Ešli je radila kao medicinska sestra u Kolčesteru, prije nego što se preselila u Virdžin Ker.

Uslijed nevjerovatne nezgode u pabu i borbe za život, skinuta je sa respiratora i diše samostalno, ali joj je neophodna transplantacija kože na rukama i morat će da nosi specijalnu masku za lice koja će joj pomoći da izliječi jake opekotine i spriječi potencijalnu infekciju.

Neko je donio grijalicu u pab. U jednom momentu grijač je eksplodirao i prsnuo direktno prema njenom licu. U teškom stanju prebačena je u bolnicu, dva dana je provela na respiratoru i potrebni su operativni zahvati na njenim rukama. Ljekari se za sada trude da joj spase koliko je moguće više kože – naveo je njen otac Pol Čarlsvort, prenosi Dejli star.

Ešli je tokom pandemije vrijedno radila u kovid zonama, da bi potom bila angažovana na punktu za vakcinaciju.

Njena sestra Stejsi kontaktirala je oraganizaciju “GoFundMe” kako bi donori kože mogli da se jave, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh