Svijet

Evropa bi mogla biti otvorena za turiste i odmore uskoro, pod jednim uslovom!

Ministri navodno razmatraju da će nekoliko zemalja dobiti “zeleno svjetlo” u koje će ljudi iz Velike Britanije moći otputovati u narednim sedmicama, piše Sky News.

Istanbul - Faktor

Izvještaji sugeriraju da bi lista mogla obuhvatati desetak zemalja, iako neke novine sugeriraju da bi ih moglo biti manje od 10.

Nekoliko ih je Maltu, Gibraltar, Portugal i Izrael imenovalo vjerovatnim destinacijama koje će biti otvorene za Britance, dok je Daily Telegraph rekao da bi Španija, Grčka i Francuska mogle biti dodane do kraja juna.

Europska komisija predlaže “da se dozvoli ulazak u EU iz nebitnih razloga ne samo svim osobama koje dolaze iz zemalja s dobrom epidemiološkom situacijom, već i svim ljudima koji su primili posljednju preporučenu dozu vakcine koju je odobrila EU”.

Nije rečeno koje će se zemlje naći na njegovoj listi, ali jedan neimenovani zvaničnik EU rekao je da Velika Britanija ostaje “upitnik”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh