Svijet

Uhvatila ih oluja na putu do kuće: Dok je otac gledao smrt u oči, reakcija sina rasplakala je čitav svijet

Nesvakidašnja tragedija pogodila je siromašnu porodicu.

Hektor Gonzales - Facebook

Hektor Gonzales (30) iz argentinskog gradića Merlo nadomak Buenos Ajresa, poginuo je šetajući sa sinom sa autobuske stanice, kada je iznenadna oluja pogodila to područje.

Na Hektora i njegovog sina pala je drvena bandera, dok su trčali u namjeri da se sklone od kiše i vetra, a pukom srećom mališan je preživio.

Nesreća se dogodila prošlog petka u gradu Libertad, kada su njih dvojica htjeli da posjete rodbinu.

Loklani mediji objavili su video sa obližnjih sigurnosnih kamera, gdje se vidi trenutak užasa. Hektor je nosio sina na ramenima, a kada su hjteli da se sklone od kiše i oluje, drvo je palo na njih.

Najdirljiviji trenutak svakako jeste prizor dječaka koji, kada je vidio da će ih bandera poklopiti, raširio se na očevim ramenima, pokušavajući da ga zaštiti, prenosi Clarin.com.

Nesretni čovjek poginuo je na licu mjesta, dok je dječak zadobio teške povrede, ali je preživio.

– Oluja je presjekla kablove sa dalekovoda i stvorila se varnica. Hektor je sa našim sinom pokušao da izbjegne nesreću, ali je u tom trenutku palo na njih. On je odmah umro – navela je Mihaela, supruga poginulog muškarca i majka mališana.

Spasioci su stigli na lice mjesta i konstatovali Hektorovu smrt, dok je dječak sa teškim prelomima prebačen u lokalnu bolnicu San Huan Bautista u Libertadu.

– On je sada dobro, otpušten je iz bolnice i sada se nalazi u kući bake i deke u Libertadu, gdje se i oporavlja – objasnili su rođaci dječaka.

Hektor Gonzales radio je kao vrtlar u predgrađu Buenos Ajresa i na taj način zarađivao za sebe, suprugu i sina, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh