Svijet

SAD od 4. maja uvodi zabranu putovanja iz Indije zbog COVID-19

Na preporuku američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, administracija Bidena odmah će ograničiti putovanja iz Indije, navela je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki

Sjedinjene Američke Države (SAD) uvode ograničenje na putovanja iz Indije, počevši od 4. maja, zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom (COVID-19) u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na preporuku američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, administracija Bidena odmah će ograničiti putovanja iz Indije”, navela je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je u pisanoj izjavi.

Navodeći da se ova politika provodi u svjetlu “neobično visokih slučajeva COVID-19” i varijanti koronavirusa u Indiji, Psaki je napomenula da će ograničenje stupiti na snagu 4. maja.

Američka administracija jučer je nivo upozorenja za putovanje u Indiju podigla na najviši nivo, te savjetovala je američke građane da napuste ovu zemlju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh