Svijet

Njemačka razmišlja o UKIDANJU COVID MJERA, ali ne za sve evo ko ima potpunu prednost!

Njemačka vlada mogla bi postići dogovor o tome kako izuzeti ljude, koji su u potpunosti cijepljeni ili se oporavili, od ograničenja COVID-19 do kraja sljedeće sedmice, izjavio je u petak ministar zdravstva Jens Spahn, piše Reuters.

“To se može učiniti za nekoliko dana”, rekao je Spahn na konferenciji za novinare tokom posjete fabrici vakcina u Reinbeku, sjeverno od Hamburga, koja će početi proizvoditi BioNTech-ovu COVID-19 vakcinu.

Rekao je da su početni razgovori s donjim i gornjim domom parlamenta o prijedlozima koji će regulirati ograničenja u Njemačkoj već u toku. “A ako vrlo brzo možemo postići konsenzus, onda sigurno možemo donijeti odluku do kraja sljedeće sedmice,” rekao je.

Ministarstvo pravosuđa predložilo je izuzeće ljudi koji su u potpunosti cijepljeni ili su se oporavili od COVID-19 od ograničenja, poput noćnog policijskog sata i strogih ograničenja privatnih skupova, koji su uvedeni kako bi se pokušalo obuzdati treći talas virusa.

Davanje posebnih sloboda cijepljenim trnovito je pitanje, a neki se ministri plaše da bi to moglo dovesti do socijalnih tenzija u vrijeme kada nisu svi imali priliku da se cijepe, kao i da regionima oteža primjenu ograničenja.

Od četvrtka je oko 6,4 miliona ljudi, ili 7,7% njemačke populacije, u potpunosti cijepljeno protiv COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh