Svijet

Zbog požara u bolnici suspendovani ministar zdravstva i guverner Bagdada

Nakon sinoćnjeg tragičnog požara u Covid bolnici u Bagdadu s dužnosti razriješeni ministar zdravstva Iraka Hassan Al-Tamimi i guverner glavnog iračkog grada Muhammad Jaber.

Bagdad - Reuters

Iz ureda iračkog premijera Mustafe Al-Kadhimija saopćeno je da su ministar i guverner suspendirani na današnjoj vanrednoj sjednici vlade i da je protiv njih pokrenuta istraga.

Vlada je formirala i specijalnu komisiju za istragu uzroka požara u bolnici “Ibn Al-Khatib“ u Bagdadu u kojem su poginula najmanje 82, a povrijeđeno 110 osoba. Na čelu komisije je ministar unutrašnjih poslova Othman Al-Ghanimi.

Preliminarni rezultati uviđaja ukazuju da je uzrok požara bila eksplozija boce sa oksigenom.

Iračke vlasti su proglasile trodnevnu nacionalnu žalost zbog stradanja ljudi u požaru i najavile procesuiranje svih odgovornih za tu nesreću. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh