Svijet

Indija četvrti dan zaredom bilježi rekordan rast broja novozaraženih koronavirusom

U protekla 24 sata u Indiji je infekcija COVID-19 potvrđena kod još 349.691 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je 2.767 ljudi

Indija i dalje bilježi najveći rast broja novozaraženih koronavirusom, a u protekla 24 sata u toj zemlji je potvrđen još 349.691 slučaj infekcije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Indije saopćilo je da je od početka pandemije COVID-19 u toj zemlji zaraženo 16,96 miliona ljudi, a već četiri dana Indija bilježi rekordne brojke novozaraženih u svijetu.

Od posljedica zaraze koronavirusom u Indiji je u protekla 24 sata umrlo još 2.767 osoba, čime je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji povećan na 192.311.

Indija bilježi i rekordne brojke smrtnih slučajeva, a zdravstveni sistem, posebno u New Delhiju i Maharashtri je na ivici potpunog kolapsa.

Od infekcije COVID-19 u Indiji se oporavilo ukupno 14,08 miliona ljudi, a vakcinu protiv koronavirusa primilo je više od 140 miliona ljudi u toj zemlji. Indija je treća u svijetu po broju vakcinisanih, odmah iza SAD-a i Kine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh