Svijet

Dodat će upozorenje / U SAD se nastavlja koristiti “Johnson & Johnson” vakcina

Kazali su da će na naljepnici biti upozorenje na rizik od krvnih ugrušaka.

Johnson&Johnson - BBC

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) te Agencija za hranu i lijekove (FDA) ukinuli su preporučenu pauzu u primjeni vakcina protiv koronavirusa kompanije “Johnson & Johnson”, piše CNN.

Kazali su da će na naljepnici biti upozorenje na rizik od krvnih ugrušaka.

Vakcinacija bi se mola nastaviti u subotu – saopšteno je iz FDA.

Agencije su djelovale brzo nakon što je Savjetodavni odbor za imunizacije (ACIP) CDC-a preporučio ukidanje pauze.

Zaključili smo da poznate i potencijalne koristi vakcine “Janssen COVID-19” premašuju njegove poznate i potencijalne rizike kod osoba starijih od 18 godina – izjavila je Dženet Vudkok (Janet Woodcock) iz FDA.

Dodala je da su uvjereni da ova vakcina “nastavlja udovoljavati standardima sigurnosti, učinkovitosti i kvalitete”.

Preporučujemo ljudima s pitanjima o tome koja vakcina odgovara za njih da razgovaraju sa svojim zdravstvenim radnikom – kazala je Vudkok, piše CNN.

I direktorica CDC-a Rochelle Walensky kazala je da podržava ACIP-ovu preporuku da se vakcina “Johnson i Johnson” koristi za osobe starije od 18 godina u populaciji Sjedinjenih Država pod odobrenjem FDA-e za hitnu upotrebu.

Potpisala sam ovu preporuku. Ovim postupcima, primjena vakcina “Johnson i Johnson” može se odmah nastaviti – poručila je Valenski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh