Svijet

Francuska: Policajka ubijena u policijskoj stanici

Francuska policajka izbodena je nožem u policijskoj stanici, a njen napadač je ubijen u blizini stanice, saopćile su vlasti.

Policija - Novosti.rs

Policijski izvor rekao je da je ženi zabijen nož u grlo tokom napada unutar stanice u Rambouilletu, gradu jugozapadno od Pariza, u kojem se nalazi nekadašnje kraljevsko imanje, prenosi “Fena2.

Identitet napadača ili motiv napada zasad nisu poznati, rekao je glasnogovornik nacionalne policije agenciji Associated Press.

Istražitelji su ispitivali je li možda postojala veza s terorizmom, ali antiterorističko tužiteljstvo saopćilo je da trenutno ta opcija nije uključena u istragu.

Policijski izvor rekao je da je napadač imao državljanstvo Tunisa, da je legalno bio u Francuskoj i da nije imao policijski dosije.

Dodali su da tokom napada nije uzvikivao islamističke parole, što je često znak islamističkog napada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh