Svijet

Pojačana potraga za podmornicom, zalihe kiseonika mogu biti do subote

Spasilački avioni i brodovi pretražuju i danas more sjeverno od Balija tokom kritične faze potrage za nestalom indonezijskom podmornicom sa 53 člana posade, koja ima ograničenu zalihu kiseonika.

podmornica - pixabay

Mornarica je poslala rano jutros dodatne brodove u oblast gdje je prije dva dana izgubljen kontakt sa podmornicom “KRI Nangala-402” dok je obavljala vježbu sa torpedom.

Sa Balija su jutros poletjeli i helikopteri.

Zvaničnici su rekli da zalihe kiseonika u podmornici na dizelsko-električni pogon, koja je stara 44 godine, mogu da traju do subote.

Plovilo je ranije dobilo potvrdu o tehničkoj ispravnosti i odobrenje za upotrebu.

“Nadamo se da će kiseonika biti dovoljno i da ćemo ih naći”, rekao je na konferenciji za novinare Judo Margono, komandant mornarice.

Podmornica može da podnese dubinu do 500 metara, a sve preko toga je fatalno, rekao je ranije portparol mornarice. More Balija dostiže dubinu do 1.500 metara. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh