Svijet

Rusija će definirati vlastite crvene linije

Rusija će definirati vlastite crvene linije u odnosima s drugim zemljama na osnovu svakog pojedinačnog slučaja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju Saveznoj skupštini u srijedu.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Moram to reći. Imamo strpljenja, odgovornosti, profesionalizma, vjere u sebe i u svoju ispravnost, kao i zdrav razum u donošenju bilo kakvih odluka. Nadam se, međutim, da niko neće odlučiti da pređe takozvane crvene linije u odnosima s Rusijom, i mi ćemo definirati te crvene linije u svakom pojedinačnom slučaju – izjavio je šef ruske države.

Putin je također istaknuo da će kogod ko orkestrira bilo kakve provokacije protiv Rusije gorko zažaliti zbog svojih akcija.

Rusija želi da ima dobre odnose s učesnicima u globalnoj komunikaciji. To se odnosi i na one s kojima su međusobni odnosi s nama narušeni u posljednje vrijeme, da se blago izrazim – kazao je ruski čelnik, prenosi “Fena”.

Ne želimo da spaljujemo bilo kakve mostove, ali ako neko smatra naše dobre namjere kao indiferentnost ili slabost i namjerava raznijeti te mostove, mora znati da će ruski odgovor biti asimetričan, brz i žestok – upozorio je ruski predsjednik, prenosi ruska novinska agencija TASS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh