Svijet

KRALJICA UBILA SVAKU ŠANSU ZA POMIRENJE VILIJAMA I HARIJA: Evo šta je naredila

Zavađena braća zbog protokola koji je odredila kraljica neće imati priliku da se bar malo zbliže na sahrani svog dede

Princ Philip i kraljica Elizabeta - Flickr.com

Nakon odluke da se na sahrani princa Filipa prekrši tradicija o nošenju vojne unifrome, kraljica Elizabeta donela je još jednu odluku – princ Vilijam i princ Hari na sahrani neće smeti da stoje jedan do drugoga.

Između njih dvojice iza sanduka princa Filipa hodaće njihov rođak Piter Filips. prenosi 2Kurir“.

Kada stignu u vindzorsku kapelu, Vilijam će se još više udaljiti od svog mlađeg brata, jer je kraljica propisala da njihova mesta za sedenje budu udaljena jedno od drugog, piše Dejli mejl.

Nakon što je ovaj deo protokola otkriven, krenuli su i komentari kako je kraljica tim postupkom ukinula sve šanse da porodica pokaže jedinstvo u teškom trenutku i da se otuđena braća ponovo zbliže.

“Ovo je sahrana i na njoj neće biti drame. Protokol je uređen prema kraljičinim željama i odobravanjima”, rekao je kratko predstavnik za javnost Bakingemske palate. prenosi

Zbog epidemije korona virusa, sahrana princa Filipa biće drugačija nego što je to običaj. Između ostalog, kraljica je donela i sledeće odluke:

Kraljica će nositi masku i biti na distanci,

Sahrani će prisustvovati ukupno 30 osoba koliko je dozvoljeno zbog epidemije, i to će biti najbliži članovi porodice,

Jedina osoba koja će biti na sahrani a nije član kraljevske porodice, biće grofica Mauntbaten od Burme, Penelope Knečbul, koja je bila bliska prijateljica princa Filipa,

Čak 1.000 osoba koje bi inače došle na sahranu nisu dobile pozivnice, uključujući kraljičinu snaju vojvotkinju od Kenta, suprugu princa Edvarda.

Sahrana princa Filipa održaće se sutra, sa početkom u 15 časova po lokalnom vremenu


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh