Svijet

Jana pronašla na tavanu go*e majčine slike iz mladosti, pa u starom pismu otkrila istinu o porodici

Danima je bila u nevjerici, sve što je prije znala nije bilo tačno.

Jana Reming - Facebook

Da nije došla kod bake i deke da im pomogne u čišćenju tavana, Jana Reming (26) iz Ohaja nikada ne bi saznala svoje porijeklo, kao i pravu istinu o majci i porodici.

Jana je čeprkala po tavanu gledajući da pospremi sve kutije i obriše prašinu kada je u samom ćošku ispod nekoliko stolnjaka naišla na neke stare knjige koje je čitala njena majka Veronika (59) kad je bila mala.

Knjige su je zainteresovale, pa ih je listala, a među njima je nailazila neke slike i pisma.

“Odjednom mi je ispala neka slika na kojoj je bila moja majka. Go*a. U dvadeset i nekoj godini života, prije nego što je mene dobila. Moja majka knjigovođa, sa najdosadnijim poslom na svijetu. Možete da zamislite koliko me je šokiralo kad sam uz tu u knjizi naišla na još dvije njene slike na kojima je imala samo ogrlice i narukvice na sebi. Ništa mi nije bilo jasno. Na dnu kutije među pismima, naišla sam na neko koje me je potpuno zbunilo. Majka je pisala nekom starijem čovjeku iz Poljske kome se obraćala kao da joj je otac. Pola pisma je bilo na tom jeziku. Počela sam da plačem“, napisala je Jana na Fejsbuku.

Potom je otišla do bake koja se “pravila luda” i nije željela da priča o prošlosti, dok je za majčine slike rekla da to nije ona iako se vidjelo da jeste. Uveče je i majka došla kod Janine bake. Jana nije željela razgovor pred njom, ali je ujutro spopala majku u dvorištu.

“Odvela me je u grad da šetamo. Priznala mi je sve. Prvo, moje prezime nije Reming već Dabrovski. Ja sam, ako ćemo realno, Amerikanka porijeklom iz Poljske. Moji pravi baba i deda živjeli su s mojom majkom u Poljskoj, a onda se ona jednom užasno posvađala s njima i riješila je da ode u SAD i mlada započne karijeru glumice u Njujorku. Kako nije uspjela u tome, pozirala je za razne e*otske časopise da bi tim novcem plaćala stan. Skrasila se u Nju Džersiju i dobila mene iz neke veze koja nije dugo trajala. Poslije su došli baba i deda i kupili su ovu kuću gdje sam sve našla. Majka se sa njima u međuvremenu pomirila kad se udala za mog očuha”, napisala je Jana na Fejsbuku.

Mnogi su je u komentarima pitali da li se stidi toga što je radila njena majka pitavši je kako je reagovala kad joj je rekla za slike.

“Bilo joj je jako neprijatno, ali je znala da sam i ja sad odrasla žena i da ću razumjeti. Nekoliko puta mi je rekla da je htjela da mi prizna sve, ali nikad nije bio pravi trenutak za to”, naglasila je Jana, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh