Svijet

Nataša javila policiji da joj se partner ubio: Ova greška na njenom telefonu poslala ju je u zatvor

Savršen plan doživio je potpuni kolaps.

Nataša Darsi - thesun.co.uk

Australijanka Nataša Darsi (46) proglašena je krivom za smrt dugogodišnjeg vanbračnog druga Metjua Danbara (42) koga je ubila kako bi od njega naslijedila kuću vrijednu 3,5 miliona dolara kao i farmu ovaca.

Nataša je prije tri godine ubila Metjua tako što mu je sipala sedativ u piće, a onda je plačnim glasom pozvala policiju glumeći histeriju i navodeći im šta se dogodilo.

Darsijeva je Danbara lišila života tako što ga je pićem uspavala, a onda je stavila plastičnu kesu na njegovu glavu i ugušila ga je.

Kako Danbarovo tijelo nije išlo na obdukciju činilo se da je slučaj zaključen jer su se svi složili da je u pitanju bilo samoubistvo. Međutim, mjesec dana kasnije neko je policiji dojavio da je Nataša imala aferu i da je planirala da se nekako riješi Danbara.

S tim u vezi, istražitelji su ponovo počeli da obigravaju oko kuće Danbara koju samo što nije naslijedila Nataša, kako je i pisalo u njegovom testamentu.

Samouvjerena Nataša pristala je da ponovo ide u stanicu, ali najveću i jedinu grešku napravila je što nije očistila historiju pretraživanja na telefonu. Policija je u njemu pronašla tri pojma koja su joj sugerisala da ovde ipak nisu čista posla:

“Kako počiniti ubistvo”, “Kako počiniti samoubistvo” i Može li da policija vidi sajtove koje pretražuješ na telefonu” bili su, ironije li, rečenice koje je Nataša ukucavala u telefonu, piše news.com.au. Nataša je tu tvrdila da je Metju bio taj koji je ukucavao pojmove u njenom telefonu, pošto je njegov bio pokvaren.

Nataša je ostala prva i jedina osumnjičena, da bi policija potom kontaktirala njenog bivšeg muža. On je otkrio nešto što je doprinijelo sklapanju mozaika.

“Prije 9 godina me je čekićem udarila po glavi dok sam spavao. Kada sam, obliven krvlju došao k sebi, rekla mi je da smo napadnuti i da su uljezi preturali po kući. Bilo mi je sumnjivo što ništa nisu ukrali i što njoj ništa nije falilo”, rekao je bivši muž policiji.

Sve te informacije policija je prikupljala tokom 2019. godine ali kad je suđenje trebalo da počne početkom 2020. godine, koronavirus je stopirao sve, pa je Nataša tek sada proglašena krivom, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh