Svijet

Advokati: Navaljnom se pogoršava zdravstveno stanje

Ranije danas je organizacija Amnesty International saopćila da je Navaljni zatvoren u uslovima koji predstavljaju mučenje i moguće sporo ubistvo

Aleksej Navaljni - Agencije

Advokati zatvorenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji štrajkuje glađu, rekli su danas da se njegovo zdravstveno stanje pogoršava, prenosi Rojters pozivajući se na novinsku agenciju Interfaks.

Agencija navodi da je Interfaks citirao njegovog advokata Vadima Kobzeva, koji ga je posjetio danas u zatvorskoj koloniji i koji je nakon toga izjavio da je Navaljnom dijagnostikovana kičmena kila.

Njegov pravni tim više puta je isticao da je podvrgnut mučenju u zatvoru, da ga čuvari lišavaju sna, hrane i medicinske nege.

Ranije danas je organizacija Amnesty International saopćila da je Navaljni zatvoren u uslovima koji predstavljaju mučenje i moguće sporo ubistvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh