Svijet

Sjeverna Koreja tvrdi da nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom

Sjeverna Koreja tvrdi da nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom u svom najnovijem izvještaju koji je poslala Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO).

Virus korona u Sjevernoj Koreji - Tanjug.rs

WHO je agenciji Associated Press poručila da je Sjeverna Koreja izvijestila da je od 1. aprila testirala 23.121 osobu na koronavirus i da su svi rezultati negativni.

Mnogi su izrazili sumnju da li je Sjeverna Koreja u potpunosti izbjegla pandemiju, s obzirom na lošu zdravstvenu infrastrukturu i granicu koju dijeli s Kinom, što je njen ekonomski spas. prenosi “N1“.

Tokom pandemije, Sjeverna Koreja je ozbiljno ograničila prekogranični saobraćaj, zabranila turiste, izbacila diplomate i mobilizirala zdravstvene radnike u karantin, desetine hiljada ljudi koji su pokazivali simptome.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je ove sedmice postala prva zemlja koja je odustala od Olimpijskih igara u Tokiju zbog straha od koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh