Svijet

Skandal u školi – Učenica (13) se porodila usred testa matematike, a nakon porođaja jurila iz bolnice da test i završi

Trinaestogodišnja učenica sedmog razreda osnovne škole u Ugandi došla je na ispit iz matematike tokom kojeg se porodila.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Da priča dobije još luđi obrt, pobrinula se učenica čiji je identitet zaštićen, tako što se sat vremena poslije porođaja vratila u školu da završi sa ispitom!

Učenica je došla u školu u Buvami sa povećim stomakom ali je svima, uključujući i drugaricama rekla da se mnogo ugojila tokom karantina, prenosi “Blic“.

Usred ispita iznenada je ustala rekavši profesoru da mora napolje. Dok je trčala ka bolnici učenici su vidjeli da je ispod njene stolice neka voda, pa je profesor zaključio da je možda trudna i da je počeo porođaj.

Učenica se dvadesetak minuta već porodila u obližnoj bolnici. Što je još luđe, samo što je vidjela dečaka kojeg je donijela na svijet, zamolila je sestre da se vrati u školu jer joj je bilo važno da položi ispit.

Došla je u učionicu kada su svi već otišli kući i u dogovoru sa profesorom koji je bio u zbornici, završila je ispit.

– Tačno je da smo imali učenicu koja se porodila danas. Kad se vratila na ispit, zamolila je svog profesora da joj da dodatnih 45 minuta da ga završi. Potom se vratila u bolnicu da potpiše sve papire oko porođaja i djeteta, rekla je Godfri Semanda, direktorka škole.

U bolnici su potvrdili da su majka i dijete dobro.

– Svakako da je majka dobro čim je otrčala nazad u školu, – nasmijala se jedna od sestara pred novinarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh