Svijet

Zastrašivanje, pozajmljivanje para i izlivi bijesa prema Melaniji: Trumpov tjelohranitelj otkrio ono što niko nije znao o bivšem predsjedniku

Bivši tjelohranitelj Donalda Trampa ispričao je kako mu je taj posao “uništio život”, otkrivši pritom da nekadašnji američki predsjednik “nije čovjek za kakvog se predstavlja”.

Donald i Melania Trump - Twitter

Кevin Mekaj je radio na Trampovim terenima za golf u Škotskoj i tvrdi da nakon pet godina trpljenja prevara, prepirki i nerviranja još vuče traume. Otpušten je 2012. godine.

Kaže da je šokiran što je 45. američki predsjednik zaboravio da mu vrati 130 dolara koje mu je pozajmio za brzu hranu.

– I dalje mi duguje novac koji je pozajmio za čizburgere u Mekdonaldsu. Rekao je da će mi vratiti, ali nikada nije. Kao što smo svi vidjeli, on nije čovjek od riječi – rekao je Kevin (50).

Kevin otkriva da je za Trampa kupio brzu hranu 2008. godine kada je budući predsjednik krenuo ka aerodromu na sjeveroistoku Škotske nakon posjete njegovom voljenom golf terenu.

– Vozili smo se sa imanja i baš kad smo stigli do Donskog mosta, zamolio je da stanemo kod Mekdonaldsa kako bi mogao da kupi hranu za let za Njujork. Bili smo u konvoju od šest “rendž rovera” sa oko 15 muškaraca u odjelima, tako da su sigurno neki bili šokirani kada smo stali na parking. Pokupio sam narudžbine od Trampa i njegove pratnje, oko 20 čizburgera i pomfrita i oko 15 koka kola. Tramp nije imao funte i pitao je da mu pozajmim keš – ispričao je.

Kevin je objasnio da je pozajmljena suma bila značajna za njega, jer je u to vrijeme radeći za Trampa zarađivao oko 2.000 funti mjesečno. Bivši predsjednik mu je obećao da će pozajicu vratiti, ali nikada više to nije pomenuo.

U svom intervjuu za “Dejli mejl” Кevin prvi put govori kako je svjedočio Trampovim izlivima bijesa prema supruzi Melaniji, maltretiranju dobavljača i zastrašivanju zemljoposjednika.

Kevin je postao Trampova desna ruka u Škotskoj kada je tadašnji biznismen pokušavao da izgradi golf teren iz snova u blizini rodne kuće njegove pokojne majke Meri Eni Mekleod Tramp na ostrvu Luis. Za taj posao regrutovan je jer je ranije čuvao poznate ličnosti, uključujući pop zvijezdu Britni Spirs.

– Prišao mi je koordinator projekta imanja 2007. godine i pitao me da li bih bio zainteresovan da radim za Donalda Trampa, koji je upravo kupio zemljište za golf teren. Nikad nisam čuo za njega, ali čovjek mi je rekao da je u pitanju milijarder iz Amerike i da želi da to postane jedan od najboljih golf terena na svijetu, pa sam se složio – kazao je Kevin.

Njegov posao je bio da čuva kuću Mekleod na imanju, koju je Tramp nazvao po svojoj majci, kao i da se brine o porodici kada dođe. Radio je 12 sati dnevno, sedam dana u nedelji, a Trampa je prvi put upoznao te godine.

– Rekao je da je čuo o meni i dobrom poslu koji obavljam. Djelovao je kao prijatna i šarmantna osoba – kaže Kevin.

Međutim, Trampovo raspoloženje se potpuno promijenilo kada je drugi put došao na imanje. Određeni broj mještana odbijao je da proda svoja zemljišta koja je Tramp predvidio za budući teren, zbog čega je naredio Kevinu da komšijama “priredi pakao”.

– Tražio je da tokom noći upalimo svjetla na automobilima i da trubimo – ispričao je bivši tjelohranitelj.

Tramp je takođe zatražio od Кevina da sa aerodroma Aberdin pokupi Melaniju i sina Barona kada su 2011. godine doletjeli privatnim avionom iz Pariza.

– Djelovala je kao vrlo brižna supruga i bez pitanja je radila sve što su joj rekli. Ako bi je Tramp zamolio da nešto učini, uradila bi to istog trenutka. Kada sam je pokupio na aerodromu odmah me je pitala “kako je Donald, da li je dobro spavao i jeo” – rekao je.

Kevin je ispričao da mu se činilo da se Tramp i Melanija dobro slažu, ali da se on često “brecao” na nju.

– Uvek je bio takav. Jedno jutro mu je pružila kafu, a on je bijesno rekao da ne želi to i da će razgovarati kasnije. Nije se prepirao sa Melanijom pred drugima – tvrdi Kevin.

Posebno je bio nervozan kada radovi na imanju nisu tekli kako je zamislio, što je riješavao vikanjem na radnike i naređivanjem da se sve ispravi. Ono što nije mogao tako da riješi, a što ga je posebno nerviralo, bilo je vjetrovito škotsko vrijeme.

– Vjetar sa Sjevernog mora puhao je preko terena i kvario mu frizuru. Jedva je zadržavao kosu na mjestu uz pomoć laka – otkrio je Kevin, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh