Svijet

Moskva: Navalni smršao osam kilograma u zatvoru

Ruski opozicionar Alexei Navalni smršao je osam kilograma otkako je u zatvoru, saopćila je njegova organizacija, dan nakon što je Navalni objavio da je započeo štrajk glađu zbog loših medicinskih uslova, javlja Anadolu Agency (AA).

Aleksej Navaljni - Avaz

Na njegovom kanalu na Telegramu saopćeno je da je imao 93 kilograma kada je stigao u zatvor prošlog meseca, a da sada ima 85 kg. p

Saopćeno je i da je njegov gubitak kilaže prvenstveno zbog oštrog zatvorskog režima zbog kojeg se on budi osam puta svake noći.

Navalni se također žalio i na bolove u leđima i nogama, te da mu zatvorske vlasti nisu omogućile odgovarajuću medicinsku njegu i da nisu dozvolile da ga doktor poseti.

Ruski opozicionar uhapšen je u Moskvi, po povratku iz Njemačke 17. januara, gdje je bio na liječenju zbog navodnog trovanja u Rusiji. Ruske vlasti navode kako je Navalni prekršio sudsku odluku iz 2014. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh