Svijet

Olga tokom epidemije objavila da je izgubila roditelje, pa joj se prikupljao novac: Uslijedio je hladan tuš

Ostavljala je srceparajuće poruke na mrežama.

Olga Tervenkova - 112.ua

Epidemija koronavirusa pogodila je cijeli svijet, odnijevši previše života. Mnoge porodice ostale su neutješne poslije ovih godinu dana pakla.

Međutim, u cijelom ovom ludilu, bilo je i onih koji su pokušali da, što se kaže “iskoriste trenutak” i zarade na sažaljenju i tuđoj muci, prenosi portal 112.

Ukrajinka Olga Tervenkova (22) iz Podilska kod Odese uspjela je da prevari veliki broj prijatelja i poznanika na Fejsbuku objavivši u novembru prošle godine da su joj oba roditelja preminula od posljedica koronavirusa i da je sada ostala sama.

Ova studentkinja lijepih umjetnosti iskoristila je empatiju mnogih koje poznaje, te je zamolila “ljude dobre volje” da joj, ako su u mogućnosti uplate makar nešto da može da preživi i nastavi studije, kako ne bi završila na ulici.

Napisala je da je živjela od posla radnice na šalteru u bioskopu, kao i da je tu sredinom prošle godine ostala bez prihoda. Dodala je i da ju je spasavala očeva penzija koju je dijelila s majkom, ali da sad ne zna šta će pošto nema pravo na nju.

Veliki broj ljudi joj se javio u inboksu nudeći sve živo – od knjiga, do smještaja i novca. Olga je za svo to vrijeme sjedila u svom iznajmljenom stanju u Podilsku sa momkom i prikupljala je novac, prenosi “Objektiv“.

Neki poznanici posumnjali su u njenu priču jer su je viđali kako s momkom po buticima kupuje krpice, pa su je pratili i otkrili da uopšte nije ugrožena. Prijavljena je policiji i otkriveno je da je na njen račun stiglo više od 8.000 eura!

Najluđe u cijeloj “šarena laža” priči je što su oba Olgina roditelja živa i zdrava i nisu ni znala da je lansirala priču da su preminuli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh