Svijet

Medicinska sestra Sonja ‘popila’ otkaz nakon što je prijavila načelnika da pijan dolazi na posao

Medicinska sestra Sonja Mendeš (31) iz brazilskog grada Porto Alegrea dobila je otkaz poslije optužbi da načelnik ortopedske bolnice u kojoj je radila dolazi na posao u alkoholisanom stanju.

Sonja Mendeš - 180graus.com

Nekoliko sestara primijetilo je čudno ponašanje načelnika Bruna de Oliveire koji je tokom decembra prošle i januara ove godine dolazio na posao preplićući jezikom.

Niko nije znao o čemu se radi, ali njegovo ponašanje promijenilo se prema zaposlenima, ne i prema pacijentima. Kada je jednog popodneva u hodniku primijetila da načelnik nosi izvjesnu flašicu u kojoj nije voda, a vjerovatno ni sok, Mendešova je reagovala.

Motiv za njene optužbe ležao je u tome što je dva puta tražila povišicu u toku 2020. godine, naročito otkako joj je muž izgubio posao vozača u jednoj firmi, zbog epidemije koronavirusa.

Nadajući se da bi smjena načelnika donijela čitavom odjeljenju, i naročito njoj željenu promjenu, Sonja je prijavila Oliveiru za dolaženje na posao i boravke u smjeni u alkoholisanom stanju.

Ispostavilo se da je Bruno de Oliveira dva mjeseca ranije jedva preživio šlog, poslije kojeg je vukao posljedice, poput problema u hodu i govoru. Flašica pića koju je nosio sa sobom sadržala je eliksire koji su mu pomagali u procesu oporavka.

Sonja Mendeš je uz još dvije koleginice koje su je podržale dobila otkaz i ne samo to – njena priča proširila se do te mjere po Porto Alegreu da sada vjerovatno razmišlja o preseljenju, ako to već nije uradila, jer ovdje za nju više nema nade, prenosi “Republika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh