Svijet

Ministar Koca: Turska će do kraja maja dobiti 100 miliona doza vakcine protiv COVID-19

Turska je postigla značajan napredak u razvoju autohtonih vakcina protiv COVID-19, kazao ministar zdravstva Fahrettin Koca

Očekuje se da će ukupno 100 miliona doza vakcina protiv COVID-19 stići u Tursku do kraja maja, rekao je u četvrtak ministar zdravstva Fahrettin Koca, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći nakon virtualnog sastanka Naučnog savjetodavnog odbora za koronavirus, Koca je rekao da je do sada u Tursku stiglo 1,4 miliona vakcina Pfizer/BioNTech, a ta brojka će do aprila doseći 4,5 miliona.

Dodao je da je sklopljen i opcionalni dogovor za dodatnih 30 miliona doza iz kompanije Pfizer/BioNTech.

Rekavši da je Turska postigla značajan napredak u razvoju autohtonih vakcina protiv COVID-19, Koca je rekao da će jedan kandidat, kojeg je razvio turski Univerzitet Erciyes, ući u treću fazu ispitivanja do kraja aprila, jer će posljednji dobrovoljac dobiti drugu dozu 9. aprila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh