Svijet

Angela Merkel: “EU će osigurati da se više vakcina pravi u Evropi”

Lideri Evropske unije razgovaraće o tome kako da osiguraju da se više vakcina pravi na evropskom tlu, jer su problemi u snabdijevanju Unije više povezani sa nedostatkom proizvodnih kapaciteta nego sa nedovoljnim naručivanjem, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Angela Merkel - Screenshot

Britanske proizvodne lokacije snabdijevaju Britaniju, a Sjedinjene Države ne izvoze, pa se oslanjamo na ono što možemo da napravimo u Evropi,” rekla je kancelarka u parlamentu uoči samita lidera EU planiranog za danas, prenosi Rojters.

Ona je dodala da “moramo da pretpostavimo da nas virus sa svojim mutacijama može okupirati još dugo, tako da se ovo pitanje proteže mnogo dalje u budućnost“.

Pored toga, mora se raditi više na tome da se ostatak svijeta sanbdije vakcinama, jer će u suprotnom nastajati nove mutacije, od kojih bi se neke mogle pokazati otpornim na vakcine, upozorila je Merkel, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh