Svijet

Zbog nasilja tokom protesta “žutih prsluka”: Istraga protiv još jednog policajca u Francuskoj

Otvorena je istraga protiv policajca koji je navodno tokom protesta “žutih prsluka” u Parizu, glavnom gradu Francuske, u decembru 2018. godine gumenim mecima pucao na demonstranta koji je usljed povrede ostao bez oka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Žuti prsluci - Nezavisne.com

Lokalni mediji navode da je 10. februara otvorena istraga protiv policajca zbog tvrdnje da je tokom demonstracija 2018. koristio gumene metke što je dovelo do gubitka oka jednog demonstranta.

Policajac je pod sudskom kontrolom. Lokalni mediji navode da je istraga pokrenuta nakon žalbe demonstranta 19. juna 2019. godine.

Fiorina Lignier, mlada studentica koja je izgubila oko, zadovoljna je zbog pokrenute istrage.

Pokret “Žuti prsluci” nastao je u Francuskoj prije tri godine i organizovao je niz antivladinih protesta koji su izazivali i velike nerede na ulicama francuskih metropola.

I policijskoj intervenciji tokom protesta, poginule su četiri osobe, a 770 je povrijeđeno. Oko 30 osoba je izgubilo oko, a pet ruku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh