Svijet

WHO: Smrtnost od koronavirusa u svijetu ponovo raste – to je zabrinjavajuće

Predstavnica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Maria Van Kerkhove izjavila je da se smrtnost od koronavirusa na globalnom planu ponovo povećava, piše Beta.

Prema njenim riječima, porast je uslijedio zbog povećanog broja zaraženih širom svijeta. Povećanje rasta oboljelih je djelimično posljedica širenja varijante koja se prvi put pojavila u Velikoj Britaniji, a sada cirkuliše na mnogim drugim mjestima, uključujući istočnu Evropu.

„Posljednjih nedjelju dana bilježimo blagi porast smrtnih slučajeva širom svijeta i to se moglo očekivati zbog povećanja broja zaraženih. To je zabrinjavajući znak“, rekla je ona,piše Novi.

Drugi stručnjak WHO Michael Ryan izjavio je da bi svako ublažavanje epidemioloških mjera trebalo da podrazumijeva strogi nadzor zaraze i visok nivo vakcinacije. Dodao je da samo vakcinisanje nije dovoljno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh