Svijet

Donald Trump se planira vratiti na društvene medije s vlastitom platformom

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kome je zabranjen Twitter, Facebook i druge društvene mreže nakon napada na Kapitol 6. januara, planira pokretanje vlastite platforme za dva do tri mjeseca, rekao je Foxu jedan od njegovih viših savjetnika.

Donald Trump - Twitter

Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje za 2020. godinu, rekao je da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija s novom vlastitom platformom koja će “u potpunosti redefinirati igru”.

Miller nije saopćio više detalja, a službenici The Trump Organizationa nisu bili dostupni za komentar, javlja Reuters.

Twitter je prošle sedmice rekao da će tražiti doprinos javnosti o tome kada i kako treba zabraniti svjetske lidere, rekavši da preispituje politiku i razmatra da li bi se lideri trebali pridržavati istih pravila kao i drugi korisnici.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod lupom zbog načina na koji se ophode prema nalozima političara i vladinih zvaničnika nakon zabrane Trumpovog naloga zbog podsticanja na nasilje.

Facebook, koji je u januaru na neodređeno vrijeme ukinuo Trumpa, zatražio je od svog nezavisnog nadzornog odbora da odluči treba li zabrana biti trajna, prenosi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh