Svijet

Palestina: Mahmoud Abbas vakcinisan protiv koronavirusa

Ministarstvo zdravlja Palestine najavilo je početak kampanje vakcinacije, a Palestina je 17. marta primila prvu seriju vakcina putem COVAX-a

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas primio je u subotu prvu dozu vakcine protiv COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravlja Palestine najavilo je početak kampanje vakcinacije prvenstveno usmjerene na medicinsko osoblje, pacijente koji boluju od raka i kojima su otkazali bubrezi te osobe starije od 75 godina.

Palestina je 17. marta primila prvu seriju vakcina putem Instrumenta za globalni pristup vakcini protiv COVID-19 COVAX kao podsticaj za vakcinaciju na okupiranim teritorijama.

Palestinske zdravstvene vlasti objavile su da je 38.000 doza vakcina Pfizer/BioNTech uz 24.000 vakcina AstraZeneca isporučeno u pošiljci COVAX-a.

U subotu je Palestina objavila da je u 24 časa zabilježeno 1.780 novih slučajeva COVID-19, 27 smrtnih slučajeva i 1.695 oporavaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh