Svijet

Lagala siromašnu majku da studira da bi joj ona slala novac: Kad je najmanje očekivala – dotakla je dno

Dvadesetpetogodišnja Merve Bozkurt iz Turske lagala je majku da studira na prestižnom univerzitetu Oksford kako bi joj slala novac.

Merve Bozkurt - Instagram

Merve je zapravo godinama iskorišćavala majku i živjela na njenoj grbači iako je nesretna žena morala da radi i po 16 sati na groblju u Antiohiji prodajući cvijeće. Turkinja je, ispostavit će se, sve vrijeme bila u zemlji – nikad nije bila na Oksfordu već je radila kao agent nekretnina u Istanbulu, piše “Objektiv“.

Prevara mlade žene ostala bi nezapažena da posvećenost njene majke Gulseren Bozkurt nije privukla pažnju lokalnih medija, koji su tražili intervju s njima nakon što se pročulo da majka prodaje cvijeće kako bi kćerki platila studije na prestižnom univerzitetu.

Merve je čak pozirala s majkom i rekla kako će napraviti sve što je u njenoj moći da oda počast požrtvovnosti majke.

U razgovoru za lokalnu televizijsku stanicu Gulseren Bozkurt je rekla da njen suprug radi kad i gdje može, a da je njen posao glavni izvor prihoda.

“Novcem koji zaradim prodajući cvijeće podmirujem troškove školovanja svoje djece. Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može da učini. Lijepo je da novac koji zaradim potrošim na svoju djecu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge”, rekla je naivna majka.

Jedino na šta Merve nije računala bila je priča njene majke koja je postala viralna, a ubrzo se razotkrila i tužna istina.

Ljudi koji su znali Merve Bozkurt počeli su da komentarišu kako je ona zapravo u Istanbulu, a ne u Engleskoj, a kad su novinari počeli da provjeravaju njen status na Oksfordu, bili su šokirani kad su shvatili da uopšte nije upisana tamo.

Daljom istragom otkriveno je kako “studentkinja pete godine Oksforda” zapravo godinama živi u Istanbulu i radi kao agentkinja za prodaju nekretnina.

Kad su njene laži izašle na vidjelo, nije imala izbora nego da prizna da je lagala.

“Osjećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uvjerila u tu priču, uključujući i sebe. Zapravo sam radila kao agentkinja za prodaju nekretnina u Istanbulu”, rekla je Merve za medije u Istanbulu.

Merve je ostala sama – prijatelji su joj okrenuli leđa jer je i njih lagala kako bi priča bila uvjerljivija. Majka ne želi da priča s njom, a jedino je sad s ocem u kontaktu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh