Svijet

Njegovateljica Sara ukrala od starice nakit i zlatni sat: On ju je gledao odozgo i priredio joj je užas

Bila je uvjerena da je niko ne vidi.

Sara Romero - lanacion.com.ar printscreen

Argentinka Sara Romero (34) uhapšena je zbog iskorišćavanja bolesnog pacijenta i njegove imovine u svoje svrhe i sada joj prijete tri godine zatvora.

Sara Romero bukvalno je ojadila bolesnu ženu Huanitu B. (86) u predgrađu Kordobe tako što joj je pred kraj jedne od smjena ukrala oko 3.500 eura iz malog i nezaključanog sefa, u kome su bili i zlatni sat kao i nešto nakita, piše uticajni portal La Nacion.

U Saru su Huanitina djeca imala povjerenja, baš kao i dvoje od troje njihovih unuka. E, upravo taj treći unuk, 17-godišnji Migel bio je “krivac” što je Sara završila u policijskoj stanici.

Iskusna njegovateljica zapala je usred epidemije koronavirusa i manjka posla u veliku finansijsku krizu. U policiji je priznala da njena porodica u jednom momentu nije imala šta ni da jede, pa je htjela to ili ne, bila primorana da krade.

Rizikovala je svoj položaj u kući i veliko povjerenje koje su svi imali da bi orobila staricu, zaboravljajući da kuća ima i drugi ulaz te da unuk Migel tu često svraća poslije škole koja je 150 metara udaljena.

Sara je računala da Migel neće tog dana doći jer je uveliko prošlo vrijeme kad obično navraća ali se prevarila. On je ušao sa zadnje strane kuće, popeo se na sprat, a onda je odozgo vidio kako ona nešto radi oko sefa. Posmatrao ju je tiho i zaključio da uzima novac od njegove bake.

Nije želio da je prepadne ili priprijeti, već je odmah sve javio ocu, koji je došao na lice mjesta. Sara je negirala da je bilo šta uzela, ali je Huanitin sin pogledao njene kese iz prodavnice i u njima je našao sve. Žena jednostavno nije željela da sakrije “plijen” u svojoj torbi.

Policija je kontaktirala Sarinu porodicu koja se nije složila s njenim stavom da je porodica bila u tolikim finansijskim problemima da bi se odlučila za krađu, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh