Svijet

Muškarac koji je ubio osam osoba u Atlanti sada tvrdi da je se*sualni ovisnik

Ubica 21-godišnji Robert Aaron Long usmrtio je osam osoba, među kojima šest Azijatkinja i izazvao strahovanje da su njegovi napadi još jedan zločin iz mržnje prema Amerikancima porijeklom iz Azije na koje je, inače, tokom pandemije bilo mnogo napada

Robert Aaron Long - Fokus

Muškarac optužen za ubistva u seriji oružanih napada koje je izvršio u roku od sat vremena u tri salona za masažu na području Atlante u američkoj državi Georgiji, izjavio je da ima problem sa seksualnom ovisnošću i njegov zločin možda nije bio motivisan rasnom mržnjom, saopštile su lokalne vlasti.

Ubica 21-godišnji Robert Aaron Long usmrtio je osam osoba, među kojima šest Azijatkinja i izazvao strahovanje da su njegovi napadi još jedan zločin iz mržnje prema Amerikancima porijeklom iz Azije na koje je, inače, tokom pandemije bilo mnogo napada, prenio Reuters.

Long je najprije pucao na pet osoba u salonu za azijsku masažu Young’s u Acworthu, oko 50 kilometara sjeverno od Atlante, izjavio je predstavnik šerifa okruga Cherokee kapetan Jay Baker, prenio je ranije AP.

Dvije osobe su u tom napadu preminule na licu mjesta, a tri su prebačene u bolnicu u kojoj su još dvije žrtve preminule, potvrdio je Baker.

Otprilike sat kasnije, policija je nakon poziva na intervenciju zbog pljačke pronašla tri ženske osobe koje su umrle od prostrijelnih rana u Gold Spa centru u blizini kvarta Buckhead u Atlanti, nadomak gradskog bloka u kojem se nalaze saloni za tetoviranje i striptiz klubovi. prenosi “Fokus“.

Dok su bili na mjestu zločina, policajci su saznali i za pucnjavu u drugom spa centru, preko puta ulice, u Aromatherapy spa gdje su pronašli još jednu ubijenu žensku osobu.

“Osumnjičeni je preuzeo odgovornost za ubistva. Lokacije na kojima je počinio zločine on smatra mjestima iskušenja koja je želeo da uništi”, izjavio je policijski kapetan Jay Baker i potvrdio da je u kolima ubice pronađeno oružje kalibra 9 milimetara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh