Svijet

Pedesetogodišnji Poljak pao je na testu iz saobraćajnih propisa u autoškoli čak 192 puta,ali ne želi oustati

Pedesetogodišnji Poljak pao je na testu iz saobraćajnih propisa u autoškoli čak 192 puta u 17 godina, što je rekordni broj pokušaja u njegovoj zemlji, piše 9GAG.

Da bi dobili vozačku dozvolu u Poljskoj, kandidati moraju položiti teorijski ispit prije nego što im se omogući sjesti za volan i krenuti s praktičnim dijelom.

Ne postoji ograničenje broja pokušaja. Prolaznost se obično kreće između 50 i 60 posto za teorijski ispit, dok je za praktični prolaznost ispod 40 posto.

Čovjek iz Piotrkówa Trybunalskog, čije ime nije objavljeno, upisao je autoškolu prije gotovo dva desetljeća. Prema državnoj radioteleviziji TVP, on je na naknadna polaganja ispita potrošio već 1.300 eura. Unatoč tome, ne želi odustati.

Poljski vozač nije jedini koji je toliko puta pao na ispitu. Godine 2009. jedna Južnokorejka položila je ispit iz 950. pokušaja,piše Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh