Svijet

Profesor pronašao torbu na predavanju, pa iz nje ukrao novac: Odmah mu se sve obilo o glavu

Njegov advokat pozivao se na riječi psihijatra, ali je ustanovljeno da nije imao psihički poremećaj.

Škola - Ilustracija / Shutterstock

Bivši nastavnik hemije u Metodističkoj školi u Singapuru Ong Vi Koe (42) osuđen je na zatvorsku kaznu zbog krađe novca učenicima.

On je, naime, od 17-godišnjeg Vang Ju-ana ukrao 2.050 dolara, a takođe je nezakonito prisvojio 1.300 dolara od drugog učenika sa kojim nije moguće stupiti u kontakt, prenosi Straitstimes.

Kako je rečeno pred sudom, nastavnik Ong Vi Koe je tog dana ušao u praznu učionicu i iz Vangove torbe ukrao novac kojim je 17-godišnjak trebalo da plati školarinu. On je u tom trenutku bio na času Fizičkog vaspitanja, pa je torbu i novčanik u njoj ostavio u učionici, ne sluteći da će se ovako nešto desiti.

Ong je u tom momentu bio u finansijskim poteškoćama i dugovima. Na kreditnim karticama upao je u dugove od čak 7.000 dolara, a takođe je zajmio novac kod licenciranog lihvara, kom je vratio dio novca koji je ukrao od učenika.

Njegov advokat Luis Džozef kazao je da je Ong visoko obrazovana osoba sa pohvalnim postignućima u radu.

PSihijatar J.C. Lim kazao je da je Ongovo ponašanje slično “iskustvu depersonalizacije-derelacije”, poremećaju prilikom kog osoba ne može da kontroliše svoje ponašanje i postupke, već se u sostvenoj koži osjeća kao da neku drugu osobu gleda na filmu.

Zamjenik javnog tužioca Patrik Tai naveo je dva otežavajuća faktora: Ongovu zloupotrebu položaja povjerenja i odgovornosti kao nastavnika i velike ukradene sume.

Takođe je pogledao psihijatsrijski izvještaj Instituta za mentalno zdravlje u kom se navodi da nije patio od psihičkih poremećaja, prenosi portal “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh