Svijet

Inspektorica frapirala gledaoce: Poručila ženama da se na ulici uveče ovako zaštite od siledžija

Čak je i voditeljica ostala bez teksta.

Sju Hil - thesun.co.uk printscreen/This Morning

Tijelo Britanke Sare Everard koja je prije nekoliko dana na putu do kuće u Londonu nestala, pronađeno je u jednom jarku.

Nesretna djevojka praćena je do mjesta gdje ju je manijak i ubica napao i likvidirao, a javnost je sada zabrinuta zbog sve češćih, ovakvih i sličnih pojava na ulicama tamošnjih najvećih gradova.

Bivša inspektorka Skotland Jarda Sju Hil, koja danas savjetima i iskustvom pomaže policiji u rasvijetljavanju nekih zločina, šokirala je gledaoce u rado gledanoj jutarnjoj emisiji “This morning”.

Hilova je na pitanje šta bi žene mogle uveče da urade kako bi se makar malo zaštitile od potencijalnih manijaka, siledžija ili silovatelja rekla da je jedno od rješenja – udobnija obuća.

“Žene, budite svjesnije svog okruženja. Posmatrajte uvijek sve oko sebe kad hodate i birajte udobniju obuću, po mogućstvu patike a ne cipele sa visokom štiklom. Tako biste u najgorem slučaju mogle da brže pobjegnete od napada manijaka“, rekla je Hilova.

Reakcija voditelja emisije bila je u skladu sa onima od gledalaca kraj malih ekrana. Voditeljka Holi Viloubi ostala je bez riječi.

“Ako sam vas dobro razumjela, umjesto suzavaca, poziva policiji i ostalog, vi im predlažete bolje patike”, pitala ju je Viloubi.

Sju Hil je naglasila na šta je mislila.

“Ovo što sam rekla možda zvuči banalno, ali i takve sitnice kao što su odgovarajuća obuća mogu mnogo da doprinesu spašavanju jednog života”, dodala je ona, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh