Svijet

Izašli na sastanak, zaljubili se, pa otkrili da su brat i sestra: Njihova odluka razorila je porodice

Ni u snu nisu očekivali da će ovako nešto saznati.

Derek Trentin i Ajlin - Facebook

Derek Trentin (20) iz Boldera u Koloradu upoznao je Ajlin (19) na Tinderu tokom epidemije koronavirusa.

Odmah su se dopali jedno drugom, pa su se dogovorili da se nađu u centru grada. Ajlin nije bila iz Boldera, već 55 kilometara dalje, ali je došla jer je bila znatiželjna i željna nečeg lijepog u užasnoj 2020. godini, prenose Boulder Daily Camera i ABC.

Prvi sastanak pao je u septembru, baš kao i drugi, pa treći… Derek i Ajlin ušli su u vezu postepeno otkrivajući koliko poznanika zapravo imaju.

Sasvim slučajno, u jednom razgovoru shvatili su da imaju istog rođaka, što ih je šokiralo. Ajlin je poželjela da se raspita kod roditelja ima li Derek ikakve krvne veze s njom i na njeno veliko razočaranje – uslijedio je hladan tuš.

Derek i Ajlin bili su brat i sestra od tetke, četvrto koljeno. Nisu ni znali za postojanje tetaka i teča jer su im roditelji bili u zavadi dosta dugo. S tim u vezi, ne samo što ih je potpuno demoralisalo krvno srodstvo, već su saznali i za neke rođake za koje nikad prije nisu čuli da postoje.

Obje porodice saznale su da su oni u vezi. Nisu htjeli da kriju. Derek je želio pošto-poto da ostane sa Ajlin, međutim njeni strogi roditelji nisu željeli da čuju za to. Ionako uzdrmani odnosi dvije porodice od prije, sada su dodatno dobili na komplikovanosti i tenziji, pa su pale teške riječi, uvrede i prijetnje.

Vidjevši da od veze nema ništa, i pored velike zaljubljenosti odlučili su da se više ne viđaju, ali su ostali u kontaktu, što je opet, takođe razljutilo obje porodice.

Derek je obećao Ajlin da njihova priča nije završena, a prestao je i da priča s roditeljima. Slično je uradila i Ajlin koja je sve objavila na Fejsbuku konstatujući kako je život očito često nemilosrdan, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh