Svijet

Držao suprugu Anu na porođaju za ruku: Čim je ugledao bebu, zbog ovoga ih je oboje zauvijek napustio

Idealan život nestao mu je u djeliću sekunde.

Tuga - Ilustracija/Express.hr

Irac Geri Mekfi (38) bio je sretan muž i otac tri jćerke kome se naizgled ostvario i posljednji san a to je da dobije sina.

Kada mu je supruga Ana Dilejni (36) rekla da su joj na ultrazvuku potvrdili da nosi dječaka, njegovoj sreći nije bilo kraja. Sve se događalo u vrijeme epidemije koronavirusa, ali je Geri ipak pronašao način da se tradicionalno napije sa prijateljima u pabu.

Međutim, kada je došlo vrijeme za porođaj, kola su iznenada krenula nizbrdo i njegov idealan život raspao se u trenu.

Dok je držao suprugu Anu na porođaju za ruku nestrpljivo iščekujući rođenje sina, tri kćerke od 14, 11 i 7 godina bile su kući sa bakom i dekom. Dogovor je bio da im se otac javi čim se mama porodi.

Sin je došao na svijet, ali Geri nije mogao da veruje šta se dešava i kolabirao je. Beba je bila tamne puti!

Uzalud su ga medicinske sestre na odjeljenju oporavljale. Geriju je zauvijek pao mrak na oči, zbog čega je užurbano napustio bolnicu i otišao kod svojih roditelja.

Supruga je narednih dana pokušavala da ga dobije a u tome je uspjela tek pošto su ga uplakane kćerke ubijedile da se smiluje i vrati kući.

Ana mu je rekla da je prije devet mjeseci, dok je radila u Americi bila nevjerna, odnosno da je dva mjeseca bila u vezi sa svojim kolegom. Kada se vratila kući u Kork, mislila je da je sa mužem ostala u drugom stanju, ali ispostavilo se da je dijete ipak od kolege.

Geri se poslije dva mjeseca zvanično razveo od supruge, s mogućnošću da dio sedmice kćerke provodu kod njega, a drugi dio kod majke. Za sina ne želi da čuje dok je živ, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh