Svijet

Trump: Da nisam bio predsjednik, Amerikanci ne bi primili vakcinu

U pandemiji je u Sjedinjenim Američkim Državama umrlo gotovo 530.000 ljudi i prva svjetska ekonomija nazadovalo je lani za 3,5 posto, što je SAD najgora godina nakon Drugog svjetskog rata.

Donald Trump - Independent.co.uk

Bijela kuća je najavila da želi kupiti 100 miliona dodatnih doza Johnson & Johnson cjepiva, što bi udvostručilo broj doza koje su Sjedinjene Države naručile od te farmaceutske firme, piše Hina.

U videu “Ovisi o vama”, bivši američki predsjednici Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton i Barack Obama su u četvrtak ujutro pozvali sve Amerikance da se cijepe.

Bivši predsjednik Donald Trump se iz svog kluba Mar-a-Lago na Floridi oglasio u sasvim drukčijem tonu.

“Nadam se da će se svi Amerikanci prisjetiti kada prime vakcine protiv covida-19, da barem 5 godina ne bi primili tu divnu injekciju da ja nisam bio predsjednik”, napisao je u kratkoj poruci.

“Nadam se da će se svi sjetiti”, ponovio je nakon poraza po isteku prvog mandata, ali nije isključio ponovno kandidiranje 2024. godine.prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh